Verdens bedste 40-års krise

Hej. Jeg hedder Vicky. Jeg er 40 år og måske er jeg også midt i en 40-års krise.

Det lyder som et oplæg til en selvhjælpsgruppe, men det er langt fra der jeg er. Jeg er nemlig midt i verdens bedste 40-års krise. Hvis man altså kan kalde det en krise.

Men faktisk er det noget jeg har fanget fra en kollega. Vi talte om en mand der havde rundet de 40 og dernæst forladt konen til fordel for en yngre model. Det var hans 40-års krise vurderede vi. Hertil sagde min kollega: “Ja, og din 40-års krise går ud på at løbe og løbe…”
Det er måske rigtig nok, men der ligger meget mere bag.

Hvad skete der?
Et halvt år før jeg fyldte 40 havde jeg en alvorlig snak med mig selv, om hvem jeg er og hvad jeg er. Og jeg besluttede at det ikke helt var godt nok. Det var på tide at begynde at sætte mig selv først og ikke altid mine børn og min mand.
Og hvad gør man så?
Man går på nettet!
Man læser en hel masse om sund livsstil, motion, skønhedsprodukter – endda også lidt om botox og divserse løft hist og her – og så giver man en lille smule op på forhånd.

Jeg er ikke typen, der kan leve efter en stram kostplan med kylling, fisk og grøntsager. Jeg ELSKER rødvin, gode bøffer og vingummibamser (ja, voksne kan også godt spise vingummibamser!). Jeg har heller ikke tusindvis af kroner i budgettet til de helt rigtige dyre dullegrejsprodukter og jeg synes ærligt talt at botox er forbeholdt Hollywoodfruer. Men motionsrådene – åh dem slugte jeg. Og besluttede mig for at komme igang.
Jeg fik downloadet en app som hedder C25K og den var MEGET meget nem og overskuelig at gå igang med.

Hele mit liv har jeg HADET løb. Virkelig HADET. Og guderne skal vide, at jeg ellers har prøvet at elske det mange gange, men uden held. Jeg har overbevist mig selv om, at min krop simpelthen bare er sådan en krop, som ikke kan finde ud af at løbe. BASTA. Kender du det?

Afsted Afsted
Men ikke desto mindre kastede jeg mig ud i løb sammen med C25K. D. 29. maj 2018 snørede jeg første gang løbeskoene, startede App’en på mobilen og afsted det gik. Og langsomt opdagede jeg, at man ikke behøver tage løbesko på og starte ud på 5 kilometer i lynende fart. Her skulle jeg nemlig varme op og så løbe 60 sekunder og gå 90 sekunder. Det kunne jeg godt! Succes!
Efter denne oplevelse var jeg helt høj og glad og helt vildt klar til at fortsætte videre til træning 2.

Sådan kom jeg igang med løbe – og sådan kom jeg til at ELSKE at løbe. Og det som er fantastisk ved sådan en gang løbetræning er, at man jo slet ikke har lyst til at tage hjem og spise slik og chips bagefter. Så den gode spiral er ligesom startet op. Efter god træning vil du automatisk spise sundere – og når du begynder at se resultaterne på vægten, kigger du også i spejlet, og ser dine øjne stråle af stolthed og glæde, og nu har du fandme også fortjent at gå ud og købe bare et enkelt lidt mere lækkert produkt, til den krop og den personlighed du er ved at bygge op.

Kort og godt
Så her startede altså min 40 års “krise”. Verdens bedste krise! Med en beslutning og en løbetur som jeg aldrig glemmer.
Idag, hvor jeg vejer 13 kilo mindre og har præsteret at løbe 8 kilometer og endda også deltage i et løb er jeg en anden pige end hende der sad og snakkede alvorligt med sig selv for et halvt år siden. Og hende her er klar til at dele ud af erfaringer, gode råd og op- og nedture. Men alt det kommer vi til senere.

Tak fordi du læste med.

Udgivet i Ikke kategoriseret, Livsstil, Motion, Sundhed Etiket: , , , ,
8 kommentarer til “Verdens bedste 40-års krise
 1. Inspirerende læsning, jeg håber, at min krise snart indtræffer så jeg kan komme ud af hullet om aftenen og få rørt mig meget mere 🤞

 2. Lige præcis, kan så godt kende det du beskriver om 40-års-kriser – også de gode kriser!! 😉💐
  Tak for super indlæg – og humoristisk indspark på en kold mandag
  Knus

  • Morvic siger:

   De gode kriser er absolut de sjoveste, men vi kommer desværre ikke helt udenom de andre også. Men hey, de er allesammen med til at forme os som de mennesker vi er. Tak for din kommentar.

 3. Ej hvor er det bare en sej krise!! Sådan en vil jeg også gerne have – dog behøver den ikke vente til jeg er 40 år, 15 år er ret lang tid med dårlige undskyldninger endnu ikke? 😂

 4. Rikke siger:

  🙂 Det lyder da som en fantastisk 40 års krise 😉 Nogle gange er det bare vigtigt at mærke efter indeni. Og så lyder det også som en app der var værd at kigge å 🙂

  • Morvic siger:

   Det er virkelig en god App som jeg kun kan anbefale. Og det fede er, at når du så har færdiggjort løbeprogrammet i C25K, så downloader du bare C210K og går igang med træningen til at nå de 10 kilometer 🙂 Men hver ting til sin tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.